Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
BEPLANTINGSPLAN, EINDHOVEN, WAALRE,HEEZE, VELDHOVEN, NUENEN. VLINDERTUIN, EINDHOVEN, WAALRE, OIRSCHOT, IRIS, PAEONIA,FOENICULUM ETC. VLINDERTUIN HEEZE, WAALRE, OIRSCHOT, BEST VLINDERTUIN WAALRE, VELDHOVEN, HEEZE. VLINDERTUIN, NATUURLIJKE TUIN BEST, HEEZE, WAALRE, VELDHOVEN. BEPLANTINGSPLAN EINDHOVEN VLINDERTUIN . ARTISJOK BEPLANTINGSPLAN BEST, WEERT BEPLANTINGSPLAN VELDHOVEN, WAALRE, OIRSCHOT, BEST BEPLANTINGSPLAN , TUINPLAN VELDHOVEN, WAALRE, OIRSCHOT, BEST

Red de bij en voorkom bijensterfte

Red de bij! Jaarlijks sterven in de winter of in het vroege voorjaar veel honingbijen. Bijensterfte treed vaak op zonder een duidelijke oorzaak, soms is het hele bijenvolk zonder duidelijke redenen verdwenen. Dit wordt  ook wel verdwijnziekte of Colony Collaps Disorder (CCD) genoemd.

Belangrijkste oorzaken van bijensterfte

De honingbij heeft veel last van de Varroa-mijt. Deze mijt verzwakt de bij en brengt diverse virusziekte over op de bij. Daarnaast sterven bijen vaak door de ziekteverwekker Nosema, deze tast de darmen en gezondheid aan.

Vaak worden pesticiden gebruikt om onkruid, schimmels, insecten of dieren zoals muizen te bestrijden. De pesticiden, met name de neonicotinoïden soort, zijn erg giftig voor bijen. Wanneer een bij met deze groep pesticiden in aanmerking komt kan deze hierdoor sterven.

Als laatste hebben bijen voldoende en veelzijdig voedsel nodig. Naast honing heeft een bij ook stuifmeel nodig. De honing (suiker) is goed voor de energie van een bij. Het stuifmeel dient als vitamine- en eiwitbron. Een tekort aan stuifmeel, of een tekort aan verschillende soorten stuifmeel leidt tot verzwakking van de gezondheid van de bij en kan leiden tot sterfte.

De combinatie van deze oorzaken; pesticiden en gebrek aan stuifmeel die de bijen verzwakken of vergiftigen, maken de bijen kwetsbaar voor diverse ziekten.

Hoe kun je bijensterfte tegengaan?

Ten eerste is het niet gebruiken van pesticiden een goed begin om bijensterfte tegen te gaan. Bijen bestuiven meer dan 70% van onze belangrijkste landbouwgewassen zoals fruit en groente. Ze zijn dus niet alleen erg belangrijk voor het ecosysteem, maar ook voor ons. Helaas zijn veel nieuwe bestrijdingsmiddelen levensbedreigend voor de bij.

Daarnaast kunnen wij door gebruik van bepaalde planten in onze tuin kunnen de bij / hommel en andere dieren redden! Bijen houden vooral van planten die veel nectar bevatten dit zijn onder andere tijm, guldenroede en salie. Plant een variatie aan bloeiende vaste planten in de tuin om de bijen volop de mogelijkheid te geven om hun werk te doen. In deze blog vertel ik je welke planten bijen aantrekken. Daarnaast kun je ook een bijenhuisje of een insectenhotel in de tuin plaatsen. Het huisje dient wel op een zonnige en droge plek te hangen.

Florera helpt om de bij te redden

Florera helpt je met de juiste planten en bloemen op de juiste plaats te zetten! Hierdoor krijg je ook nog eens een onderhoudsvriendelijke tuin! Wij kopen rechtstreeks in van de grootste kwekerijen in Nederland en daarbuiten. En leveren direct op jouw perceel. Dat bespaart je veel geld tijd en energie.

Wil je meer informatie of wil je weten wat ik voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Een natuurrijke groet,
Marjan de Koning.

© florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   
  Neem contact op