Slide 1
Slide 2
DETAIL TUIN SCHETS MET POTLOOD IN ZWART WIT door Marjan de Koning. LICHT OP TUINPAD NA TUINVAZEN MET TRANSPARANTE HEESTERS

Ambachtelijk tuinontwerp – Schets met potlood van detail tuin en tuinvazen met transparante heesters

Voor een nieuwe klant ben ik bezig een tuinontwerp te realiseren voor een tuin die aan renovatie toe is. In eerste instantie maak ik bijna altijd een vlekkenplan. Hierin geef ik voor mijzelf aan waar de beste plaatsen zijn voor bepaalde doeleinden in de nieuwe tuin. Wat is de zonnering, hoe is de gewenste privacy en welke grote beplantingen of andere tuin elementen mogen blijven neem ik hierin mee. Daarna ga ik door met een praatplan voor de klant, oftewel een schets tuinontwerp.

In dit schets tuinplan geef ik vorm aan de ruimte. Dat houdt in dat de besproken wensen en ideeën in een concrete plattegrond uitgewerkt worden. Daarbij gaat het om een evenwichtige compositie van vormen in de goede maten en verhoudingen die logisch, helder en eenvoudig is. Verlichtingspunten en beplantingen zijn al wel aangegeven, maar nog niet verder uitgewerkt. Dit is het volgende stadium.
Het geheel aan lijnen, beplantingen, verlichtingen en materialen worden in de definitieve tuinontwerp/ tuintekening aangegeven en in een bijbehorende legenda vastgelegd.

Een ambachtelijk tuinontwerp met de hand

Ik, Marjan de Koning, werk ambachtelijk. Al mijn tuintekeningen, voor de tuin maar ook voor alle andere buitenruimtes, worden met de hand tot stand en de definitieve tekening op kleur gebracht. Tekeningen worden gescand, zodat ze digitaal zijn en op verzoek naar andere partijen kunnen worden doorgezonden. Ook kan er een 3D portret worden gemaakt van gedeelte tuin, of gehele tuin.

Vandaag heb ik voor mijn klant een gedeelte van de tuin uitgewerkt in een schets met potlood, dus zwart-wit tekening. Geen 3D tekening op kleur met computer gemaakt, een pure schets tekening met potlood. Het geeft wel meer duidelijkheid hoe een klein gedeelte van de tuin eruit gaat zien. Hier staan twee transparante heesters in een strakke tuinvaas op kleur, welke omgeven zijn door een groenblijvende strakke plantrand. Vanuit het terras gezien kan men er tussendoor lopen via een verhard pad naar een verder gelegen tuin gedeelte.

Heeft dit ambachtelijk tuinontwerp uw interesse gewekt en wilt u meer weten, bijvoorbeeld wat ik voor u kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op, bijvoorbeeld via onderstaand contactformulier.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   
  Neem contact op

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning
  Florera

  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.