Van tuinadvies naar tuinontwerp tot tuininrichting

Florera helpt met haar diensten bij tuinadvies, tuinontwerp en andere plannen zoals bijvoorbeeld een beplantingsplan, 3D visualisatie, tuinrenovatie-tuinrealisatie, tuininrichting, grondverbetering-/ bemestingsadvies, boom-/ snoeiadvies, tuinonderhoud adviezen enzovoorts.

Florera staat voor:

Passie, maatwerk, harmonieuze natuurrijke tuinen die in balans zijn, gezonde tuinen, warme sfeerbeleving, kwalitatieve mooie producten, los aangeboden diensten en vakbekwaam advies.
De basis is mijn liefde voor de natuur, authenticiteit, persoonlijkheid tot in detail en genieten. Daarom zijn al onze ontwerpen uniek, duurzaam en op maat gemaakt.

Goedkoper én gemakkelijker

Regelmatig verzorgen kwekerijen samen met mij het transport van bijzondere bomen en planten van Nederlandse kwekerijen direct naar “Florera” tuinen in Nederland. Zo leveren wij gezamenlijk ook direct op het tuinproject of bij jouw bedrijf bijzondere andere beplantingen, verhardingen, verlichtingen, exclusieve tuinvazen en exclusieve lichtgewicht tuinbakken, ecoverantwoorde duurzame tuinvlonders en schitterende schaduwdoeken. Dat bespaart jou tijd, energie en geld! Zelf ben ik, indien gewenst, altijd aanwezig om zorg te dragen voor een juiste kwalitatieve levering en verzorg het logistieke traject.
Maar niet alleen dat! Ook onze tuinprojecten aan de Méditerranée worden regelmatig direct vanuit de allerbeste Nederlandse kwekerijen ea. leveranciers voorzien van winterharde beplantingen en of tuinmaterialen. Dit kan ik voor jou verzorgen dankzij onze jarenlange kennis opgedaan op Nederlands grootste boomkwekerijen ea. toeleveranciers. Maar ook omdat wij Nederlanders gewend zijn aan goed kwaliteit, service en correctheid in tijdsduur en leveringen.

Diversiteit van diensten

De wereld, de natuur, maar ook de mensen blijven zich constant veranderen, zo ook ik en het team inrichters die Florera ondersteuning geven.
Een mooie tuin, bedrijfstuin of andere buitenruimte realiseren bestaat uit diverse trajecten. Een doordacht tuinadvies kan je soms al goed verder helpen. Een tuinplan is wat uitgebreider en begint met een praatplan (schetsplan). Hierin geef ik vorm aan de ruimte. Dat houdt in dat de besproken wensen en ideeën in een concrete plattegrond uitgewerkt worden. Daarbij gaat het om een evenwichtige compositie van vormen in de goede maten en verhoudingen, die logisch, helder en eenvoudig is. In een tuin groeien ook planten en zijn verlichtingen meestal gewenst. In het praatplan zijn de verlichtingspunten en beplantingen al wel aangegeven, maar nog niet uitgewerkt. Dit is het volgende stadium: een beplantingsplan met verlichtingsadvies. Het geheel wordt in een definitieve tuinontwerp, (evt. naar wens ’n mooie 3D visualisatie) uitgewerkt met bijbehorende legenda vastgelegd.
Als alles volledig is uitgewerkt volgt er een traject van overleg: hoe en wanneer de tuinrealisatie zal plaatsvinden. Ik help je graag verder met de juiste keuzes maken en kan je meerdere diensten aanbieden. Bijv.: zelf uitzoeken van jouw eigen bomen op een kwalitatief goede kwekerij of direct tuinproducten zoals mooie tuinvazen of verhardingen leveren. Ook behoren projectmanagement en budgetbeheer tot mijn diensten.
Na de tuinaanleg wil je natuurlijk ook weten hoe je mooie tuin dient te worden onderhouden. Want een rijbewijs halen is 1, maar autorijden is 2. Met de nazorg help ik je dan ook graag mee. Ik zal je graag uitleg geven welke manier voor jouw tuin het beste is en welke mogelijkheden ik je kan bieden.

Tuinaanleg in het buitenland

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Spanje en andere landen is Florera actief.
In landen aan de Méditerranee groeien andere planten en gebruikt men behoorlijk veel andere tuinmaterialen,- producten. Ook de tuinprojecten verlopen daar anders dan hier in Nederland.Het bouwen van een onderhoudsvriendelijke droomtuin in Zuid Europa is zeker ook mogelijk! Zodat je meer kunt genieten zodra je in het zuiden bent.
De meeste van onze opdrachtgevers die ik in de afgelopen jaren in het zuiden met hun tuin heb geholpen, hebben het helemaal voor elkaar hier in Nederland, maar zaten verlegen om een goed tuinadvies, beplantingsplan of het aanleggen van de tuin bij hun 2de huis “onder de zon” in Frankrijk en Spanje.
Al meerdere malen hebben wij tuinklanten in het zuiden kunnen helpen en we zijn blij dat er steeds meer mensen voor Florera kiezen.
Zo heb ik voor private opdrachtgevers in Spanje (tussen Benidorm en Alicante) een volledig tuinontwerp uitgewerkt en hen van tuinadvies voorzien voor een nieuwe villatuin.
Ter plekke zijn is geen probleem, reizen doe ik graag en de luchthaven van Eindhoven is binnen handbereik en biedt snelheid en gemak. Ook Zuid Frankrijk is binnen 12 uur te makkelijk per auto te bereiken.

Van Concept via Realisatie naar jouw Openingsfeestje

Heb je een woonhuis, landgoed of chambre d’hotes? Mijn tuinontwerpen, van villatuinen tot landelijke tuin tot riante stadstuin, zijn allemaal doordacht maatwerk. Het team aan professionele tuinspecialisten en ik staan garant voor creatieve oplossingen en kwaliteit. Vanaf een tuinadvies-tuinontwerp help ik je ook graag met een totaal tuinplan, zoals ik naar tevredenheid voor opdrachtgevers al jarenlang verzorg.
Inmiddels heb ik diverse opdrachtgevers in het zuiden van Europa / Méditerranee geadviseerd en ontworpenmet hun nieuwe tuin of grondbezit aldaar. Tevreden opdrachtgevers met een “Florera” tuin zijn tot nu toe te vinden in Nederland-Belgié-Frankrijk en Spanje.

Zo krijg je zorgeloos die mooie Florera- tuin, waar je van droomt

In een goed gesprek vertel je mij jouw wensen en ideëen. Vervolgens ga ik deze vanuit mijn gevoel omzetten in een geheel persoonlijk ontwerp. Creatief, samen zoekend, komen we tot een oogstrelend geheel. In mijn tuinen speelt harmonie een hoofdrol. In een spannend samenspel van architecturale structuren, kleuren en mooie duurzame materialen krijgt de ruimte zo de sfeer en functionaliteit die perfect aansluit bij jouw huis, landgoed of bedrijf. Bij jouw omgeving én jouw leven.
Wij houden van de natuur. Dat is onze basis, Daarnaast persoonlijkheid en genieten. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Daarom kiezen wij ervoor om al onze ontwerpen uniek te laten zijn en verwerken wij duurzame materialen met kwaliteit.
Florera is er voor zowel nieuwe als renovaties van tuinen, c.q. buitenruimtes. Voor event aankleding (ervaring in iterieur en exterieur paarden events) en verzorgen rechtstreeks workshops die met de natuur te maken hebben. “Geef jouw tuin de tijd, want tijd maakt de ruimte”
Zo krijg jij zorgeloos die mooie Florera-tuin waar je van droomt.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   
  Neem contact op